Studiespesialisering

Vi er elever og lærere på programområdet studiespesialisering med formgiving ved Glemmen vgs.
På bloggen vil vi vise hva vi gjør gjennom tre år i programfagene
Visuelle kunstfag , Design og arkitekur og programfag til valg. Velkommen!
Innleggene med tekst og bilder i jpg-format og oppløsning 150 sendes til stfglemmen@gmail.com

mandag 11. februar 2013

Utstilling av elevarbeiderEkspressivt portrett
Elever ved Glemmen videregående har siden før jul jobbet med ekspressive portretter og tirsdag åpnet de utstilling på kinoen.
Feiring
Det var duket for feiring da Vg2 elever som går studieforberedende med formgivningsfag åpnet utstillingen «Ekspressivt Portrett». I flere uker har iherdige kunstnerspirer fått jobbe med en litt annerledes oppgave og har i samarbeid med den kjente kunstneren Erik Formoe fått til en utstilling.

Før jul
Før jul startet elevene prosjektet ved å besøke en av Erik Formoes utstillinger. Hans ekspressive portretter skulle være til inspirasjon og kunstneren fortalte hva som lå bak hvert enkelt bilde. I tillegg var han på besøk på skolen for å vise frem sine teknikker til Glemmen elevene, noe som har resultert i spennende bilder, med en ganske annerledes tekstur.


 
Tale
Bjørg Nina Andersen Lia er blant kontaktlærerne og åpnet det hele med en tale. – Det var veldig hyggelig at så mange møtte opp på åpningen, smilte Bjørg Nina tirsdag. Hun snakket litt om prosessen og samarbeidet med Formoe. – I anledning Munch året vil jeg sitere vår store ekspresjonistiske kunstner. «Fotografiet kan aldri erstatte maleriet for kun maling og pensel kan brukes i himmel og helvete». Til tross for nye digitale medier, vil jeg påstå han har rett og det er denne utstillingen et bevis på! Avsluttet hun.Servering
Det var laget mat til de fremmøtte av Vg1 Resturant og Matfag, i form av kanapéer og champagne brus. Elevene stiller ut til sammen 52 bilder, som er malt på en litt annerledes måte. – Vi har brukt alt fra svamper til vindusnaler for å male bildene. Dette har vært veldig gøy, fordi vi har hatt større frihet, forteller Embla Ingvaldsen tirsdag.
Inspirator
Erik Formoe møtte også opp på utstillingen for å se på arbeidene. – De har angrepet dette veldig forskjellig og bildene har veldig ulike uttrykk. Jeg syntes dette er veldig spennende, forklarer Erik. Han håpet elevene fikk utbytte av besøket hans på skolen. – Jeg kan kjenne igjen noen av teknikkene mine i bildene, smiler han. Utstillingen står ut februar og er åpent for alle.
Caroline Tolfsen 
Denne artikkelen sto i lokalavisa Demokraten 7/2 - 13


 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar