Studiespesialisering

Vi er elever og lærere på programområdet studiespesialisering med formgiving ved Glemmen vgs.
På bloggen vil vi vise hva vi gjør gjennom tre år i programfagene
Visuelle kunstfag , Design og arkitekur og programfag til valg. Velkommen!
Innleggene med tekst og bilder i jpg-format og oppløsning 150 sendes til stfglemmen@gmail.com

mandag 7. mai 2012

Street Art, et prosjekt i Visuell kultur og samfunn


Tidligere i år har alle elevene i programfaget fordypet seg i 'folkelig kunst' i offentlig rom. De både studerte kunstdisiplinen og var selv i en periode utøvende og utforskende. Utgangspunktet for oppgaven var en utstilling av Dolk som elevenei besøkte! Her er noen bilder av aktivitetene og resultatene:
 

Hele gjengen på studietur.
Gatekunst eller Street art er visuell kunst oppført i offentlige rom.
Gatekunst innebærer ofte bruk av spraymaling, enten i form av tradisjonell graffiti laget på frihånd, eller ved hjelp av sjablonger, av noen kalt postgraffiti. Utøverne innenfor gatekunst er ofte anonyme.
Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Gatekunst

Street art er kunst, spesielt visuell kunst, utviklet i offentlige rom - det vil si "i gatene "- begrepet refererer vanligvis til 'unsanctioned', fri eller uavhengig kunst, i motsetning til regjeringens sponsede initiativer. Begrepet kan omfatte tradisjonell graffiti, skulptur, sjablonggraffiti, klistremerkekunst, 'wheatpasting' og plakatkunst, videoprojeksjon, kunstintervensjon, geriljakunst og gateinstallasjoner.

Vanligvis er begrepet street art eller den mer spesifikke post-graffitien benyttet til å skille kunstverk i moderne offentlig rom fra territoriell graffiti, hærverk, og 'corporate' kunst.
Kunstnere utfordrer publikum ved plassere den i ikke-kunstsammenhenger. «Streets kunstnere  streber ikke etter å endre definisjonen av et kunstverk, men heller stille spørsmål ved det eksisterende miljøet med sitt eget språk. De forsøker å få  arbeidet sitt til å kommunisere med vanlige folk om sosialt relevante temaer på en måte som innlemmer estetiske verdier uten å bli fengslet av dem.
John Fekner definerer street art som "all kunst på gata som ikke er graffiti."
Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Street_art
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar